Kasutamine: Niisutage käsna eelnevalt korraks vees, et kiud muutuksid pehmeks ja elastseks. Loputage käsn alati pärast kasutamist korralikult läbi ja laske sellel hästi kuivada. Köögikäsna saab lihtsalt pesta pesumasinas 40 kraadi juures. see peab vastu 3 kuni 6 kuud. Siis võid selle lihtsalt bioprügikasti visata.
Luffa pärineb luffa kurgist, tuntud ka kui käsnkurk. Inimesed on seda iidset kultuurtaime kasutanud sajandeid, kuid tänapäeval näib see lääneriikides üha populaarsemaks muutuvat. Indias ja Aasias süüakse kurki lihtsalt köögiviljana, Lähis-Idas ja Lääne-Euroopas aga loodusliku käsnana. Käsnaks kasutatakse küpse vilja kiulist sisemust, mis jääb alles pärast kuivamist. See käsn, erinevalt teistest käsnadest, ei hoia vett. Tänu sellele on luffa käsnad kergesti puhastatavad ja kiiresti kuivavad. Aasia luffa puhul koristatakse vili siis, kui see pole veel küps, mistõttu on kiud mõnevõrra pehmemad kui Egiptuse luffal. Egiptuse luffa koristatakse siis, kui vili on küps. Kuna Egiptuse luffa kiud on mõnevõrra jäigemad, saate seda käsna kõige paremini kasutada tõrksate plekkide jaoks.
Koostis: luffa
Pakend: pakendita
Valmistatud: Holland/ Hiina